|

Behmen, Izetbegović i Komšić položili cvijeće i odali počast braniteljima

Behmen, Izetbegović i Komšić položili cvijeće i odali počast braniteljima
165
A
Anadolija
25.11.2012. u 09:43
35
komentara
165

dijeljenja
1/12 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
2/12 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
3/12 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
4/12 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
5/12 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
6/12 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
7/12 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
8/12 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
9/12 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
10/12 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
11/12 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
12/12 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, delegacije svih nivoa vlasti u BiH danas su položile cvijeće ispred Vječne vatre, spomenika vojnim i civilnim žrtvama Drugog svjetskog rata.
Cvijeće su položili članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović i Željko Komšić, predstavnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, predstavnik potpredsjednika Federacije BiH Mirsada Kebe, gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen, načelnik opštine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i drugi.

U izjavi za medije, član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izrazio je nadu da će se Bosna i Hercegovina jednog dana zajedno slaviti Dan državnosti.

"To neće biti na način da je neko nekoga na nešto nagovorio, prisilio, nadjačao. To će se desiti kada se u ljudima prevaziđu nepravedne podjele, kada ljudi pojedinačno nadjačaju te podjele. Kad se antifašisti ujedine", rekao je Izetbegović, dodavši da i antifašisti pojedine 'partizanske' datume slave neujedinjeni.

Izetbegović je naglasio da su u kompleksnoj i složenoj BiH i odgovori kompleksni i složni, te dodao da je integracija jedina stvar koja bh. društvo može izvaditi iz te situacije. On je pozvao sugrađane, ljude u regionu i u svijetu na integracije.

"S obzirom na retoriku političara, naročito ovih iz RS-a, nema danas više BiH nego što je bilo prije. Ali mislim da je proces normalizacije i pomirenja unutar naroda, a on je puno važniji, nezaustavljiv. Na tom baznom nivou ima više BiH i svega onoga što je pozitivno i obećavajuće", istakao je Izetbegović, dodavši da "običan narod ne želi sukobe i podjele, običan narod želi normalan život".
Prijavi grešku


Komentari (35)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...