Službena posjeta
23

Bećirović se sastao s Kasumovićem: Na sastanku u Zenici o problemima i projektima

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović sastao se danas u Zenici s gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem i savjetnicima gdje su razgovarali o tome kako država može pomoći Zenici, ali i drugim problemima i temama.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je kazao da je izuzetno sretan što je Bećirović izabrao Zenicu kao prvi grad za posjetu te što je imao priliku govoriti o problemima s kojima se susreće Zenica, a Bećirović je, kako je kazao Kasumović, obećao da će na ekonomske forume ići i predstavnici grada Zenice.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Bećirović je kazao da kao član Predsjedništva BiH dugo mjeseci ne zna šta znači vikend pauza te da su neprekidno sa saradnicima aktivni na vanjskopolitičkim i unutarpolitičkim aktivnostima.

"Kada nismo u vanjskopolitičkim posjetama, koristim svaki trenutak da razgovaram s načelnicima i gradonačelnicima širom BiH. Ne dijelim građane, načelnike ili gradonačelnike na stranačku pripadnost. Sa svima želim razgovarati s ljudima koje su građani BiH birali, danas sam u Zenici gdje sam razgovarao s Kasumovićem o projektima i premijerkom Mehmedić o projektima u kantonu i kako viši nivoi vlasti mogu pomoći", kazao je Bećirović te dodao:

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

"Razgovarali smo i konkretnijoj komunikaciji državnog nivoa i gradova koja je prethodnih godina izgleda i nestala. Bitno nam je da državni zvaničnici dođu u manje sredine i da se poslušaju ti ljudi. Ovo je prijateljski i srdačan razgovor kakve imamo širom BiH."