{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bećirović posjetio Goražde i Foču

F
25.4.2012. u 14:26
0
0
Bećirović posjetio Goražde i Foču
0
Bećirović posjetio Goražde i Foču
Denis Bećirović
Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Bećirović posjetio je danas BPK.
Bećirović se sastao s predstavnicima Vlade BPK-a kojima je dao podršku i ohrabrenje da nastave sa započetim reformama. Posebno pozitivnim Bećirović je ocijenio otvaranje novih radnih mjesta u ovom kantonu te naglasio važnost podrške firmama koje izvoze na evropsko i svjetsko tržište.

- Kao jedan od čelnika zakonodavnog organa vlasti u BiH želim reći da su vrata mog kabineta otvorena 24 sata za svaku vladu, a posebno Vladu BPK-a. Goražde i BPK imaju strateški značaj za državu BiH i mislim da prije svega trebamo raditi na ekonomskom jačanju ovog kantona", kazao je Bećirović.

"Istakao sam spremnost da i mi u parlamentu iskoristimo mogućnosti koje pruža parlamentarna diplomatija i da za određene konkretne projekte i na sastancima s različitim premijerima ili predsjednicima država ili ministrima lobiramo da dođu strani investitori u ovaj kanton i da investiraju. Imao sam nedavno sastanak s turskim biznismenima i oni su zainteresirani da ulože u slatkovodno ribarstvo, a ovo je idealan kraj za takvu vrstu privrede" - dodao je on.

"Razgovarali smo o zajedničkim pitanjima i problemima koji se odnose na ovaj prostor i o onom što može da učini sa svoje pozicije. Mogu reći da je bogata ona sredina koja ima ljude poput Denisa Bećirovića" , izjavio je premijer BPK-a Emir Frašto.

Bećirović je istakao i spremnost da podrži eventualne inicijative iz ovog kantona u smislu promjena određene zakonske regulative koji su u nadležnosti države BiH, a kojima će se pomoći razvoj privrednih subjekata na ovom prostoru.

U pratnji premijera BPK-a zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine prošetao je ulicama Goražda a potom posjetio i Općinu Foča (RS) gdje se sastao s načelnikom ove općine Zdravkom Krsmanovićem.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: