{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bećirović: Neka Vučić ostavi BiH na miru i sakuplja podatke o dešavanjima u Srbiji

25.9.2018. u 19:07
179
252
Bećirović: Neka Vučić ostavi BiH na miru i sakuplja podatke o dešavanjima u Srbiji
179
Bećirović: Neka Vučić ostavi BiH na miru i sakuplja podatke o dešavanjima u Srbiji
Denis Bećirović
Kandidat SDP-a za člana Predsjedništva BiH Denis Bećirović oglasio se saopćenjem za javnost povodom izjave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o posjedovanju informacijam o mijeašnju zapadnih sila u izbore u BiH.
"Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić više puta je ponovio da poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, ali to ne potvrđuje djelima. Ponovo se miješa u unutrašnja pitanja naše države ovaj put objavljujući da ima podatke da se zapadne sile miješaju u izborni proces u Bosni i Hercegovini. Šta je i koga je to Vučić pratio pa je došao do tih podataka? Odakle mu pravo da istražuje i skuplja podatke o bilo čemu što se dešava u Bosni i Hercegovini", upitao je Bećirović.

On je mišljenja da Vučić posebno nema pravo da se i sam miješa u izborni proces u Bosni i Hercegovini tako što birače prikriveno pokušava navesti da glasaju za njemu blisku političku opciju.

"Ovim putem Vučiću poručujem da Bosnu i Hercegovinu ostavi na miru, a on i njegove tajne službe neka skupljaju podatke o tome šta se dešava u Srbiji. Za Bosnu i Hercegovinu ima ko da se brine,“ naglasio je Bećirović.

"Prema izjavi Vučića 'ambasadori pojedinih zapadnih zemalja zovu ljude na listama pojedinih stranaka i zabranjuju im da promijene stranu jer će u protivnom odgovarati i za zločine koje su počinili i za one koje nisu'. Što se tiče Vučićevih službi i informacija o navodnim optužbama za zločine pojedinaca, svi smo svjedočili kako su te službe decenijama brižno štitile Karadžića i Mladića od pravde. Zadnja stvar o kojoj Vučić treba dijeliti lekcije je odnos tajnih službi i stranih agencija o osobama osumnjičenim za ratne zločine, kada je njegova država i tajna služba štitila najveće kasapine i ratne zločince poslije 2. svjetskog rata2, dodao je Bećirović.

Navodi da bi Vučiću pametnije bi bilo da se pozabavi rješavanjem problema unutar Srbije.

"Ako mu je stalo da bude faktor stabilnosti regiona neka se pozabavi sređivanjem odnosa sa Kosovom jer je to trenutno najveća opasnost za stabilnost regiona. Vučić građanima Srbije mora saopštiti da Kosovo više nije Srbija. Njegova politika sa Kosovom je doživjela poraz, što je i sam priznao, ali mu to ne daje nikakvo pravo da taj poraz nadoknađuje u Bosni i Hercegovini. Mi državljani Bosne i Hercegovine tuđe nećemo, a našu državu Bosnu i Hercegovinu ne damo nikome,“ zaključio je Bećirović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: