|

Bećirević uručio 1.000 KM oboljelom Ismetu Omeroviću

Bećirević uručio 1.000 KM oboljelom Ismetu Omeroviću
0
F
FENA
23.12.2011. u 16:31
1
komentara
0

dijeljenja
Bećirević uručio 1.000 KM oboljelom Ismetu Omeroviću
Nakon napisa u štampi o teškom životu oboljelog Ismeta Omerovića, koji sa svojom maloljetnom kćerkom Eminom živi u mjestu Rječica nadomak Sarajeva, načelnik općine Centar Dževad Bećirević je odlučio, u okviru datih mogućnosti, pomoći Ismetu kojem je dijagnosticiran rak pluća, saopćeno je danas iz te općine.
Stoga je putem Službe za rad, zdravstvo i socijalna pitanja Općine Centar potpisao izdvajanje 1.000 KM kao jednokratnu pomoć osobama u stanju socijalne potrebe.

U srijedu, 21. decembra, pomoćnik načelnika za rad, zdravstvo i socijalna pitanja Osmo Babić te savjetnik Tarik Hadžiomerović posjetili su oboljelog Ismeta u njegovom domu i uručili mu pomoć.

Ismet je, uz zahvalnost za ovaj humani gest, govorio i o svojim teškim izbjegličkim danima.

"Izbjegao sam iz Višegrada i donedavno živio sa svojom porodicom u baraci. Dobri ljudi su mi poklonili zemlju te napravili kuću. Nakon 24 godine radnog staža, nemam posla, a bez redovnih primanja ne mogu u kuću uvesti vodu i struju. Prije nekoliko godina supruga mi je umrla od karcinoma dojke, tako da je moja Emina ostala bez majke s devet godina. Problem mi je ostvariti moja prava jer nemam sredstava da platim kartu za prijevoz", kazao je Ismet i dodao da posebno zahvaljuje načelniku Bećireviću za donaciju te da će tim novcem finansirati priključenje njegovog domaćinstva na vodovodnu mrežu.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...