BiH
0

Bećirević uručio 1.000 KM oboljelom Ismetu Omeroviću

FENA
Nakon napisa u štampi o teškom životu oboljelog Ismeta Omerovića, koji sa svojom maloljetnom kćerkom Eminom živi u mjestu Rječica nadomak Sarajeva, načelnik općine Centar Dževad Bećirević je odlučio, u okviru datih mogućnosti, pomoći Ismetu kojem je dijagnosticiran rak pluća, saopćeno je danas iz te općine.

Stoga je putem Službe za rad, zdravstvo i socijalna pitanja Općine Centar potpisao izdvajanje 1.000 KM kao jednokratnu pomoć osobama u stanju socijalne potrebe.

U srijedu, 21. decembra, pomoćnik načelnika za rad, zdravstvo i socijalna pitanja Osmo Babić te savjetnik Tarik Hadžiomerović posjetili su oboljelog Ismeta u njegovom domu i uručili mu pomoć.

Ismet je, uz zahvalnost za ovaj humani gest, govorio i o svojim teškim izbjegličkim danima.

"Izbjegao sam iz Višegrada i donedavno živio sa svojom porodicom u baraci. Dobri ljudi su mi poklonili zemlju te napravili kuću. Nakon 24 godine radnog staža, nemam posla, a bez redovnih primanja ne mogu u kuću uvesti vodu i struju. Prije nekoliko godina supruga mi je umrla od karcinoma dojke, tako da je moja Emina ostala bez majke s devet godina. Problem mi je ostvariti moja prava jer nemam sredstava da platim kartu za prijevoz", kazao je Ismet i dodao da posebno zahvaljuje načelniku Bećireviću za donaciju te da će tim novcem finansirati priključenje njegovog domaćinstva na vodovodnu mrežu.