BiH
0

Bećirević pružio finansijsku podršku Rukometnom savezu BiH

Klix.ba
Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i generalni sekretar Rukometnog saveza BiH Smajo Karačić su u ponedjeljak 11. potpisali protokol o realizaciji granta iz budžeta Općine Centar u iznosu od 3.000 KM, namijenjenih za organizaciju utakmice BiH - Njemačka, koja predstoji 17. juna ove godine u Olimpijskoj dvorani Zetra.

Ovom prilikom je, uz iskrene želje za ostvarivanjem dobrog rezultata protiv selekcije Njemačke, načelnik Bećirević kazao da izdvojena financijska sredstva predstavljaju nastavak podrške razvoju sporta.

"Nadam se da će i druge općine, a posebno kantonalno i federalno ministarstvo kulture i sporta, također pružiti finansijsku podršku državnim reprezentacijama, koje promovišu ovu državu u svijetu", kazao je Bećirević.

"Vrlo smo zahvalni Općini Centar i posebno načelniku Bećireviću na ovom gestu kojim pokazuju da im je stalo do sporta, posebno do državne reprezentacije. Nadam se da ćemo svojom igrom protiv velikog protivnika, kao što je reprezentacija Njemačke, u Zetri opravdati ukazano povjerenje", kazao je nakon potpisivanja protokola Smajo Karačić.