BiH
0

Bećirević: Općina Centar učiniće sve da riješi stambeni problem Nermina Tulića

FENA
Načelnik općine Centar Dževad Bećirević danas je posjetio sarajevskog glumca Nermina Tulića. Prilikom posjete on je rekao da je Općina Centar spremna pružiti svu moguću pomoć da se riješi stambeni problem Nermina Tulića.

Kako načelnik Bećirević ističe Općina nije prodala stan Nerminovog oca Husnije Tulića, kao što se pričalo u javnosti. Naime, Salim Bajramović, kao privremeni korisnik ugovora o korištenju stna na četvrtom spratu u kojem je Nermin Tulić živio do ranjavanja, nije otkupio stan.

Pravobranilaštvo općine Centar nije još 2. marta 2004. obnovilo ugovor o korištenju stana Salimu Bajramoviću, jer nisu bili ispunjeni zakonski uslovi.

A kako su novinari i sam Tulić i od kantonalnog minstra stanovanja Samira Silajdžića saznali ni kanton nije odobrio otkup Tulićevog stana od privremenog korisnika.

Načelnik općine Centar Bećirević prilikom posjete Tuliću rekao je da će Općina učiniti sve, nudeći više solucija, od povrata Tulićevog stna, pa do nuđenja nekih drugih stanova.

O svemu će se vjerovatno više znati na sutrašnjem sastanku u Kantonu Sarajevo gdje će se sa porodicom Tulić naći predstavnici općinskih i kantonalnih vlasti.

Kako sam Nermin Tulić kaže sve što se dešavalo ovih dana vratilo mu je vjeru u ljude. On takođe ističe da je njegov slučaj primjer kako se ne treba i ne smije postupati prema ljudima.

"Vjerujem da se nikome drugom neće desiti ovo što se meni desilo", rekao je Tulić.