Predsjednik Skupštine CG
115

Bečić na komemoraciji: Zločinci su ljušture ispunjene zlom, i u ratu treba biti čovjek

M. G.
Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić obratio se putem direktnog videolinka na današnjoj komemoraciji koja se održava u Memorijalnom centru Potočari povodom 26. godišnjice genocida u Srebrenici.

Kako je na početku svog obraćanja rekao Bečić, Crna gora 13. jula obilježava svoj Dan državnosti, ali i dan borbe protiv fašizma.

"To je i sjećanje i na sve genocide i zločine i želim da vam kao predsjednik Skupštine kao čovjek uputim izraze dubokog saosjećaja", kazao je na početku svog obraćanja predsjednik crnogorske Skupštine.

U nastavku je rekao da je Rezolucija o Srebrenici, koja je prije nekoliko dana donesena upravo u toj skupštinu za cilj ima da , da nikad više ne preispitujemo mir.

"I u sukobu čovjek mora ostati čovjek. Moramo se suočiti sa istinom, a Rezolucija je najdublje osudila genocid i sve zločine. Sami zločinci su ljušture ispunjene samo zlom, ni Bog ni Alah nije s njima. Oni samo grade živi štit od određene nacije i određene vjere. Zločini se ne smiju pripisivati narodima i vjerama", dodao je Bečić.

Na kraju je pozvao svu "balkansku braću i sestre" da jačaju, prije svega, međuljudske odnose.

"Učinimo sve da nikad više ne izbiju ratovi čije žrtve ćemo sahranjivati decenijama", zaključio je Bečić.