{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Beč: Gradonačelnica Borovac razgovarala o saradnji u oblasti "urbanog planiranja i saobraćaja"

F
22.4.2008. u 17:43
0
0
Beč: Gradonačelnica Borovac razgovarala o saradnji u oblasti "urbanog planiranja i saobraćaja"
0
Beč: Gradonačelnica Borovac razgovarala o saradnji  u oblasti "urbanog planiranja i saobraćaja"
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac, zamjenik gradonačelnice Predrag Mitrović i vijećnik u Gradskom vijeću Grada Sarajeva Hamdija Lagumdžić imali su danas radni sastanak sa Rudolfom Schickerom, stručnjakom zaduženim za urbano planiranje i saobraćaj u gradu Beču.
„Predložili smo da Grad Beč pruži stručnu pomoć Sarajevu kada je u pitanju urbano planiranje i saobraćaj u gradu po principu „iskustva Grada Beča“, izjavila je za Fenu nakon sastanka gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac.

„Dogovoreno je da Compress, njihov ured u Sarajevu, na taj način počne vodi ozbiljne pregovore, vidi sve mogućnosti i koje stručnjake iz te oblasti bi trebalo da konsultira, kako bi sa Gradom Sarajevom uspostavili bliži odnos na tom planu i sturčnoj pomoći“, kazala je gradonačelnica Borovac.

Na sastanku je dogovoreno da Grad Sarajevo bude učesnik seminara koji će se održati 15. septembra u Beču na temu „Urbano planiranje glavnih gradova“ gdje će stručnjaci iz evropskih gradova, gdje će moći na primjeru Beča i svom primjeru dati prikaz šta je to sve potrebno za jedan urbani razvoj grada, koje sadržaje i koje aktivnosti voditi na tom planu.

„To će biti značajno iskustvo za Grad Sarajevo, posebno u uvjetima kada nam nedostaju saobraćajnice, kada je potrebno grad urediti urbano i imati pomoć od stručnjaka iz Grada Beča. Mislim da će ti biti jedna velika prednost“, kazala je gradonačelnica Borovac za Fenu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: