{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Beč: Gradonačelnica Borovac razgovarala o saradnji u oblasti "urbanog planiranja i saobraćaja"

F
22.4.2008. u 17:43
0
0
Beč: Gradonačelnica Borovac razgovarala o saradnji u oblasti "urbanog planiranja i saobraćaja"
0
Beč: Gradonačelnica Borovac razgovarala o saradnji  u oblasti "urbanog planiranja i saobraćaja"
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac, zamjenik gradonačelnice Predrag Mitrović i vijećnik u Gradskom vijeću Grada Sarajeva Hamdija Lagumdžić imali su danas radni sastanak sa Rudolfom Schickerom, stručnjakom zaduženim za urbano planiranje i saobraćaj u gradu Beču.
„Predložili smo da Grad Beč pruži stručnu pomoć Sarajevu kada je u pitanju urbano planiranje i saobraćaj u gradu po principu „iskustva Grada Beča“, izjavila je za Fenu nakon sastanka gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac.

„Dogovoreno je da Compress, njihov ured u Sarajevu, na taj način počne vodi ozbiljne pregovore, vidi sve mogućnosti i koje stručnjake iz te oblasti bi trebalo da konsultira, kako bi sa Gradom Sarajevom uspostavili bliži odnos na tom planu i sturčnoj pomoći“, kazala je gradonačelnica Borovac.

Na sastanku je dogovoreno da Grad Sarajevo bude učesnik seminara koji će se održati 15. septembra u Beču na temu „Urbano planiranje glavnih gradova“ gdje će stručnjaci iz evropskih gradova, gdje će moći na primjeru Beča i svom primjeru dati prikaz šta je to sve potrebno za jedan urbani razvoj grada, koje sadržaje i koje aktivnosti voditi na tom planu.

„To će biti značajno iskustvo za Grad Sarajevo, posebno u uvjetima kada nam nedostaju saobraćajnice, kada je potrebno grad urediti urbano i imati pomoć od stručnjaka iz Grada Beča. Mislim da će ti biti jedna velika prednost“, kazala je gradonačelnica Borovac za Fenu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li izaći na oktobarske izbore?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: