{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Beara i ostali su nagrađeni za genocid u Srebrenici"

F
10.6.2010. u 14:14
0
23
"Beara i ostali su nagrađeni za genocid u Srebrenici"
0
"Beara i ostali su nagrađeni za genocid u Srebrenici"
Hatidža Mehmedović (Foto: Arhiv)
Članovi porodica žrtava genocida u Srebrenici ni u kom slučaju nisu zadovoljni današnjim presudama u Haškom tribunalu. Hatidža Mehmedović, predsjednica Udruženja "Srebreničke majke", izjavila je da su najodgovorniji za genocid nagrađeni blagim kaznama.
"Ovo je sramota. Za genocid, za ono što su učinili Beara i ostali, nagrađeni su. Oni će svoju kaznu izdržati ili će im nakon nekog vremena biti kazna smanjena i vidjeće svoje porodice. A mi žrtve smo osuđene na patnju i svoje najmilije nikada nećemo vidjeti. Čak mnoge majke neće doživjeti da se pronađu kosti njihovih sinova. Izgubila sam dva sina i muža u genocidu i kopat ću ih ovog 11. jula, čak jednog sina i s nekompletnim dijelovima tijela. Meni i ostalim je presuđeno na doživotnu robiju, na patnju, a evo, zločinci se, praktično nagrađuju", izjavila je Feni Hatidža Mehmedović.

I ostali anketirani Srebreničani, pretežno članovi porodica žrtava, istog su mišljenja.

Smatraju da su nemoćni da utiču na odluke Haškog tribunala koje ih iritiraju i povređuju. Za genocid, za zločin velikih razmjera, kazne su isuviše blage, smatraju anketirani Srebreničani.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: