Malih ruku djela
86

BCC Sarajevo pripremio paketiće za djecu oboljelu od raka, mališani ih ukrašavali

U Bingo City Centru Sarajevo jučer je bilo posebno dirljivo. U rođendaonici CineStara organizirana je aktivnost pod nazivom "Malih ruku djela" koja je spojila maštovitost naših najmlađih sugrađana sa humanošću ovoga centra.

BCC Sarajevo je, naime, u sklopu svoje novogodišnje kampanje pripremio paketiće za svu djecu iz "Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka".

Da bi sve bilo u duhu pretpraznične, mališanima posebno drage atmosfere, sva djeca koja su se jučer zatekla u BCC-u Sarajevo u periodu od 15 do 19 sati mogla su dati svoj doprinos svojom bezgraničnom kreativnošću i ukrasiti paketiće na što ljepši način.

Cilj ove aktivnosti bilo je buđenje empatije i svijesti o činjenju dobrih djela kod najmlađe populacije, na način da ostave svoj pečat na ovim poklonima.

Uz moderaciju godinama omiljenog Mirsada Abdagića Kiketa te obilje materijala, poput flomastera, bojica, naljepnica, stikera te neizbježnu graju i veselje, mališani su imali priliku da se dobro zabave, usput učinivši i korisno djelo za svoje vršnjake.

Pored paketića sa igračkama koje će pokloniti djeci, Bingo City Centar Sarajevo je na račun Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka" izvršio uplatu u iznosu od 5.000 KM za projektne aktivnosti.