{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"BBI Centar ne diskriminira građane"

S
4.12.2009. u 17:06
0
114
"BBI Centar ne diskriminira građane"
0
"BBI Centar ne diskriminira građane"
U vezi sa informacijom koju je objavila novinska agencija FENA, a prenijeli mediji, koja se odnosi na pokretanje inicijative od strane gospodina Ive Komšića na održanoj sjednici Doma naroda Federalnog parlamenta, da se, prema navodima FENA-e, preispita “ustavnost ugovora i podugovora koje vlasnik BBI trgovačkog centra u Sarajevu zaključuje za potencijalnim zakupcima poslovnih prostora, uvjetujući pri tom zakupce da u obavljanju svoje djelatnosti u BBI Centru ne prodaju svinjsko meso niti toče alkohol”, društvo “BBI Real Estate” d.o.o. Sarajevo objavilo je reakciju.
"Društvo BBI Real Estate d.o.o. Sarajevo je gradilo i finansiralo objekat izgradnje BBI Centra tokom niza godina, zahvaljujući opredjeljenosti svojih osnivača ka ulaganju u Bosnu i Hercegovinu, sa ciljem da se izgradi reprezentativni objekat po konceptu namijenjen cijeloj porodici, uz poštivanje principa po kojim posluju osnivači BBI Real Estate i koji ni u kojem slučaju ne diskriminiraju građane. Naprotiv, diskriminirajuće je da se investitoru osporava pravo poslovanja po vlastitim principima", navodi se u saopštenju BBI Centra.

Prema njihovim navodima, Ivo Komšić je i na ranija dva zastupnička pitanja dobio odgovore od nadležnih institucija u kojim je jasno istaknuto da naša kompanija svojim načinom poslovanja nije prekršila važeće zakone.

BBI Centar je istakao da njihov objekat nije na javnom dobru nego i vlasništvu Društva BBI Real Estate d.o.o. Sarajevo, kupljenom u procesu privatizacije na zakonski način.

"Ugovor o zakupu, koji predstavlja dvostrani obligaciono - pravni odnos kojim ugovorne strane slobodnom voljom i bez prisile dogovaraju svoje međusobne odnose, prava i obaveze. Dakle, koncept Centra nije nametnut zakupcima poslovnih prostora, već predstavlja rezultat zajedničkog dogovora društva “ BBI Real Estate” d.o.o. Sarajevo , kao zakupodavca i samih zakupaca", odgovorili su iz BBI Centra na optužbe da je njihov odnos diskriminirajući.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: