{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BBI banka uručila stipendije djeci povratnika na Kupres

1.2.2018. u 15:39
11
4
BBI banka uručila stipendije djeci povratnika na Kupres
11
Erna Mešan, odlična učenica četvrtog razreda Ekonomske škole u Kupresu jedna je od 17 učenika iz ove općine koja je dobitnica stipendije Bosna Bank International (BBI).
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Stipendije su dodjeljene učenicima od prvog razreda osnovne škole do četvrtog srednje, a sredstva je obezbjedila BBI banka iz svog "Charity fonda" na molbu dobrotvornog društva "Merhamet" ove općine.

Erna, koja je sa svojom ekipom osvojila prvo mjesto na kantonalnom i državnom takmičenju iz poduzetništva, planira studirati arhitekturu ili ekonomiju.

"Zahvalna sam BBI banci i 'Merhametu', ova sredstva će mi dobro doći. Planiram štedjeti kako bi upisala fakultet. Željela bi studirati arhitekturu ili ekonomiju i poduzetništvo jer me to jako zanima", kaže Erna, koja živi sa roditeljima i trojicom braće.

Stipendije učenicima uručio je Dino Selimović direktor Marketinga i komunikacija Bosna Bank International.

"BBI banka od svog osnivanja na različite načine stipendira učenike i studente iz Bosne i Hercegovine. Kao društveno-odgovorna institucija želimo dati svoj doprinos društvu u kojem poslujemo. Smatramo da je ulaganje u obrazovanje i edukaciju investicija koja dugoročno daje profit", izjavio je Selimović, poručivši dobitnicima stipendija da nastave vrijedno učiti i usavršavati svoja znanja.

Dodao je kako će Filijala BBI banke iz Bugojna kroz povoljne finansijske linije, naročito Tursku finansijsku liniju podržati povratnike u Kupres kako bi razvili samoodržive projekte i na taj način izdržavali svoje porodice. Naime, povratnici u Kupres najvećim dijelom su nezaposleni i obavljaju samo sezonske poslove i bave se poljoprivredom i stočarstvom.

Safet Pilić, predsjednik dobrotvornog društva "Merhamet" iz Kupresa, zahvalio se BBI banci naglasivši kako je za ljude sa ovog područja, osim materijalne podrške veoma važno da znaju da nisu zaboravljeni i da imaju način i mogućnost kako da na svojoj zemlji pokrenu poljoprivrednu proizvodnju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: