{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BBI banka uručila stipendije djeci povratnika na Kupres

1.2.2018. u 15:39
11
4
BBI banka uručila stipendije djeci povratnika na Kupres
11
Erna Mešan, odlična učenica četvrtog razreda Ekonomske škole u Kupresu jedna je od 17 učenika iz ove općine koja je dobitnica stipendije Bosna Bank International (BBI).
Stipendije su dodjeljene učenicima od prvog razreda osnovne škole do četvrtog srednje, a sredstva je obezbjedila BBI banka iz svog "Charity fonda" na molbu dobrotvornog društva "Merhamet" ove općine.

Erna, koja je sa svojom ekipom osvojila prvo mjesto na kantonalnom i državnom takmičenju iz poduzetništva, planira studirati arhitekturu ili ekonomiju.

"Zahvalna sam BBI banci i 'Merhametu', ova sredstva će mi dobro doći. Planiram štedjeti kako bi upisala fakultet. Željela bi studirati arhitekturu ili ekonomiju i poduzetništvo jer me to jako zanima", kaže Erna, koja živi sa roditeljima i trojicom braće.

Stipendije učenicima uručio je Dino Selimović direktor Marketinga i komunikacija Bosna Bank International.

"BBI banka od svog osnivanja na različite načine stipendira učenike i studente iz Bosne i Hercegovine. Kao društveno-odgovorna institucija želimo dati svoj doprinos društvu u kojem poslujemo. Smatramo da je ulaganje u obrazovanje i edukaciju investicija koja dugoročno daje profit", izjavio je Selimović, poručivši dobitnicima stipendija da nastave vrijedno učiti i usavršavati svoja znanja.

Dodao je kako će Filijala BBI banke iz Bugojna kroz povoljne finansijske linije, naročito Tursku finansijsku liniju podržati povratnike u Kupres kako bi razvili samoodržive projekte i na taj način izdržavali svoje porodice. Naime, povratnici u Kupres najvećim dijelom su nezaposleni i obavljaju samo sezonske poslove i bave se poljoprivredom i stočarstvom.

Safet Pilić, predsjednik dobrotvornog društva "Merhamet" iz Kupresa, zahvalio se BBI banci naglasivši kako je za ljude sa ovog područja, osim materijalne podrške veoma važno da znaju da nisu zaboravljeni i da imaju način i mogućnost kako da na svojoj zemlji pokrenu poljoprivrednu proizvodnju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: