BiH
62

BBI banka i Vijeće za regionalnu saradnju: Deset školarina za mlade Srebrenice i Bratunca

Klix.ba
Deset učenika i studenata iz Srebrenice i Bratunca dobilo je danas povelje o stipendijama koje je dodijelilo Vijeće za regionalnu saradnju (RCC) u saradnji sa BBI bankom. Čestitajući učenicima i studentima, generalni sekretar Vijeća za regionalnu saradnju Goran Svilanović poželio im je puno uspjeha u njihovom daljem obrazovanju i izrazio nadu da će nakon završetka školovanja doprinijeti izgradnji svoje zemlje.

Direktor BBI banke, Amer Bukvić se podsjetio da je nekada i sam bio dobitnik stipendije koja mu je omogućila da završi svoje obrazovanje i pronađe mnogo bolje mjesto u društvu i ekonomiji, te dodao da se nada da će ove stipendije imati isto značenje i za današnje učenike i studente. Stipendije, koje su po prvi put date ove godine, dodjeljuje Vijeće za regionalnu saradnju učenicima srednjih škola i redovnim studentima fakulteta sa mjestom prebivališta na teritoriji općina Srebrenica i Bratunac.

Zajednička inicijativa Vijeća za regionalnu saradnju i BBI banke jeste da se se podstaknu ulaganja u obrazovanje i obuku pojedinaca, posebno mladih generacija. Zahvaljujući se Vijeću i BBI banci, Ana Stanojević, studentica četvrte godine medicinskog fakulteta, i Mensur Velić, koji pohađa srednju farmaceutsku školu, rekli su da će im stipendije pomoći da otvore vrata boljoj budućnosti preko obrazovanja. Među ostalim dobitnicima stipendija su: Rešid Hadžibulić, Ševal Ibrahimović, Almedina Ibrahimović, Amina Osmanović, Amina Ibišević, Esmeralda Čakanović, Goran Stojanović i Tijana Pejić.