Sarajevo
0

Bazen na Ilidži 1. juna otvara vrata kupačima

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Početak sezone kupanja u Sarajevu će biti ozvaničen 1. juna, kada se otvara bazen na Ilidži, koji ove godine nude nove sadržaje za kupače.

Vejsil Granulo, upravnik bazena i predsjednik Udruženja ratnih vojnih invalida Ilidža, koje inače upravlja ovim bazenom, navodi da je prošla sezona bila neuspješna zbog malog broja posjetilaca i nedostatka sunčanih dana. Ove godine nadaju se posjeti i do tri hiljade kupača dnevno.

"Na bazenu na Ilidži sve je spremno za dolazak kupača. Od 1. juna otvaramo naša vrata, a prvu veliku posjećenost očekujemo poslije 10. juna, kada završava školska godina i djeca idu na raspust", ističe Granulo.

Cijena cjelodnevnog boravka na bazenu za djecu do osam godina, te za invalide koštat će 1 KM, dok će za druge kategorije stanovištva kupanje koštati 2 KM.

"Ove godine sadržaji će biti upotpunjeni i ugostiteljskim segmentom, jer se istog dana otvara motel koji je izgrađen odmah pored bazena. Posjetioci koji budu došli na kupanje moći će predahnuti uz sok ili kafu u restoranu, a najmlađi će se moći zabaviti uz rekvizite kao što su klackalice i ljuljačke", kaže Granulo.

Upravnik navodi da su tokom godine uložena velika sredstva kako bi se privukli kupači, a kao rezultat tih radova je i proširivanje plaže i postavljanje novih slojeva pijeska, koji će upotpuniti ambijent svim kupačima koji dođu da se osvježe na ovom sarajevskom bazenu.