BiH
152

Bazen na FASTO-u u funkciji od naredne akademske godine

FENA
Ministarstvo obrazovanja nauke i mladih Kantona Sarajevo osiguralo je 1.700.000 KM za završetak rekonstrukcije bazena na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja (FASTO) Univerziteta u Sarajevu.

Povodom toga, resorni ministar Elvir Kazazović, danas je potpisao Sporazum o namjenskom korištenju sredstava za realizaciju tog projekta s dekanom Fakulteta Nusretom Smajlovićem i direktoricom Zavoda za izgradnju KS Ljiljanom Pelidijom.

Kazazović je istakao da je sredstva, za završetak radova, Vlada Kantona Sarajevo osigurala kroz uštede u Budžetu za ovu godinu.

Najavio je da će sredstva biti doznačena ovoj visokoškolskoj ustanovi, odmah nakon potpisivanja Sporazuma, saopćeno je iz Pres-službe KS.

"Očekujemo da će već u narednoj akademskoj godini ovaj univerzitetski bazen biti na raspolaganju studentima", naglasio je Kazazović.

Projekt rekonstrukcije bazena počeo je 1996. godine doniranim sredstvima Republike Grčke. Procijenjena ukupna vrijednost radova je oko 3.232.000 KM, a za realizaciju prve i dijela druge faze njegove sanacije sredstva su do sada osigurali Federalno ministarstvo kulture i sporta, Kanton Sarajevo i Općina Centar.

Stručno tehnički nadzor nad izvođenjem radova vrši Zavod za izgradnju KS.