Odluka Kantonalnog suda
209

Batku određen pritvor, zbog njegovog narušenog zdravlja intervenisala Hitna pomoć

B. R.
Almir Čehajić Batko (Foto: D. S./Klix.ba)
Almir Čehajić Batko (Foto: D. S./Klix.ba)
Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Almiru Čehajiću Batku koji se tereti da je nelegalno stekao 625.000 KM. Ovu informaciju potvrdio nam je njegov advokat Omar Mehmedbašić.
Kako nam je kazao Mehmedbašić, kao razlog za određivanje pritvora sud je naveo mogućnost ponavljanja krivičnog djela.

Na danas održanom ročištu Mehmedbašić je tražio da se Čehajiću ne određuje jednomjesečni pritvor, već da mu se odredi kućni pritvor i zabrana rada. Tužilaštvo je bilo istrajno u prijedlogu da to bude pritvor obrazloživši to tvrdnjom da postoji mogućnost ponavljanja krivičnog djela i utjecaja na svjedoke.

Mehmedbašić je ukazao da je zbog problema koje ima Čehajić sa šećerom zatražena intervencija Hitne pomoći. Naglasio je da očekuju da mu se nabave potrebni lijekovi. I na danas održanom ročištu je ukazano da Čehajić osjeća zdravstvene poteškoće zbog šećera.

Podsjećamo, Čehajić se tereti da je nelegalno stekao blizu 625 hiljada KM, ali i da je raspolagao kreditima u ime firme "City - Otvorena mreža" iz Sarajeva, a čime je prema mišljenju istražitelja prouzrokovana šteta navedenoj firmi koja je veća od 50 hiljada KM.