Mjere zabrane
1.1k

Batko izlazi iz pritvora, Sud u Sarajevu dopustio da se brani sa slobode

R. D.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Kantonalni sud u Sarajevo odbacio je prijedlog Tužilaštva da se pritvor Almiru Ćehajiću Batku produži za još dva mjeseca te mu je omogućio da se brani sa slobode.

"Ovo je odluka današnjeg vijeća koji je prihvatilo argumente odbrane i pustilo Batka da se brani sa slobode", kazao je za Klix.ba Omar Mehmedbašić koji uz Vasviju Vidović i Dijanu Hasić zastupa Ćehajića u ovom predmetu.

Ćehajić bi u narednim satima trebao napustiti prostor KPZ-a.

Kako je za Klix.ba kazala glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić, Ćehajiću su izrečene i mjere zabrane - zabrana napuštanja mjesta boravka, putovanja, poduzimanja određenih poslovnih aktivnosti, posjećivanja određenih mjesta i sastajanja s određenim osobama.

Almir Čehajić Batko je uhapšen 20. oktobra u okviru operativne akcije "Network", a sumnjiči se za zloupotrebu položaja ili ovlasti i pranje novca.

Čehajić se tereti da je nelegalno stekao blizu 625 hiljada KM, ali i da je raspolagao kreditima u ime firme "City - Otvorena mreža" iz Sarajeva, a čime je, prema mišljenju istražitelja, navedenoj firmi prouzrokovana šteta veća od 50 hiljada KM.