{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bašić zatražio suspenziju sa mjesta direktora FIPA-e

S
15.1.2010. u 16:30
0
7
Bašić zatražio suspenziju sa mjesta direktora FIPA-e
0
Bašić zatražio suspenziju sa mjesta direktora FIPA-e
Haris Bašić
Haris Bašić danas je dostavio Vijeću ministara zahtjev za privremenom suspenzijom sa mjesta direktora Agencije za promociju stranih investicija (FIPA) do okončanja krivičnog postupka nakon što je Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv njega i Enisa Ajkunića, potvrdio nam je Aleksandar Obradović iz kabineta predsjedavajućeg Vijeća ministara, Nikole Špirića.
Prema Zakonu o državnoj službi, suspenziju izriče organ koji je nadležan i za imenovanje, a to je u ovom slučaju Vijeće ministara koje će odluku donijeti na svom zasjedanju.

Podsjećamo da je Tužilaštvo BiH u srijedu podiglo optužnicu protiv Harisa Bašića i Enisa Ajkunića koji se terete za zloupotrebu položaja i ovlasti.

U optužnici se navodi da su tokom 2004. godine Bašić, bivši zamjenik ministra komunikacija i prometa BiH, i Ajkunić, bivši stručni saradnik u tom ministarstvu, mimo zakonske regulative odobrili vozni red za međunarodnu voznu liniju Mostar - Zagreb i to za dvije autoprevozničke kompanije.

Naime, oni su to svjesno uradili u korist autoprevoznika 'Croatia Bus' i 'Autoprijevoz' iz Mostara, i na taj način nanijeli štetu 'Globtouru' iz Međugorja veću od 340.000 konvertibilnih maraka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: