{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Baščaršija kao najjača turistička destinacija u Sarajevu i BiH

F
17.9.2008. u 18:27
0
2
Baščaršija kao najjača turistička destinacija u Sarajevu i BiH
0
Baščaršija kao najjača turistička destinacija u Sarajevu i BiH
U Sarajevu je danas na sastanku s predstavnicima zanatlija i obrtnika na Baščaršiji, kandidat SDP-a BiH za načelnika općine Stari Grad, Haris Lulić, poručio da je jedno od programskih opredjeljenja SDP-a u Starom Gradu, i njegovo opredjeljenje kao kandidata za načelnika, Baščaršija kao najjača turistička destinacija u Sarajevu odnosno BiH.
Da bi se unaprijedila turistička ponuda Baščaršije, od velike je važnosti da se sadašnji korisnici poslovnih prostora osjećaju kao pravi vlasnici u tim prostorima, odnosno da se osjećaju kao svoji na svome. Stoga, SDP Stari Grad se zalaže da se izvrši konačna i pravična privatizacija poslovnih prostora u Starom Gradu, što znači da je potrebno nastaviti sa provođenjem odluke o otkupu poslovnih prostora.

U cilju poboljšanja imidža i bolje međunarodne promocije Baščaršije, Lulić se zalaže za formiranje agencije, ili direkcije, za Baščaršiju. Tradicionalni stari zanati treba da dobiju potpunu potporu općinskih organa jer su neodvojivi dio kulturno-istorijskog naslijeđa BiH, saopćeno je iz Općinskog odbora SDP-a BiH Stari Grad.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: