Baronesa Anelay sutra u posjeti BiH

F
FENA
1.9.2015. u 14:28
0
18
Baronesa Anelay sutra u posjeti BiH
0
Baronesa Anelay sutra u posjeti BiH Joyce Anelay
Specijalna predstavnica premijera Velike Britanije za prevenciju seksualnog nasilja u sukobima baronesa Joyce Anelay sutra dolazi u prvu službenu posjetu Bosni i Hercegovini, i tom prilikom susrest će se s organizacijama koje pružaju podršku preživjelima seksualnog nasilja u ratu.
Posjeta Anelay označava podršku koju vlada Velike Britanije pruža naporima postkonfliktnog društva kao što je BiH, u okončanju strašne nesreće seksualnog nasilja u sukobima.

Anelay će se u Zenici susresti s predstavnicima šest nevladinih organizacija, Medica Zenica, Udruženje žene Banja Luka, Viva žene Tuzla, BIRN, TRIAL i PCRC, koje rade širom BiH na pružanju podrške preživjelima ratnog seksualnog nasilja.

Tema razgovora bit će postignuća i izazovi u radu navedenih organizacija, ali Anelay će imati i priliku čuti kako se lekcije naučene u BiH mogu primijeniti na ostale dijelove svijeta, gdje je također došlo do takvih zločina.

Anelay će također posjetiti i Resursno-konsultativni centar Maya u Zenici, koji je izgrađen uz pomoć Velike Britanije, a koji pruža 24-satnu podršku preživjelima seksualnog nasilja i njihovim porodicama, gdje će razgovarati s nekim od korisnika, saopćeno je iz Ambasade Velike Britanije u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (18)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: