BiH
31

Bara od kanalizacije nasred ulice na Sedreniku

Piše: A. P.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Građani Ramića Banje, u sarajevskom naselju Sedrenik, već mjesecima prolaze preko bare nastale izlijevanjem kanalizacije na ulicu.

Bara je s padavinama postala još veća, a stanovnici ove ulice poredali su cigle preko kojih prelaze da ne bi gazili kanalizaciju.

"Molili smo mjesnu zajednicu, općinu, zvali smo sanitarnu inspekciju, komunalno... Kanalizacija se mjesec dana isparava ispred naših prozora, u blizini se igraju djeca, dobijamo herpese od zagađenja", požalila nam se gospođa koja živi u ovoj ulici.

Adil Aljić iz sektora za poslove mjesnih zajednica u Općini Stari Grad za naš portal je istakao da je ovaj problem u nadležnosti Javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija, te da je od ViK-a danas i zvanično zatraženo da ga što prije riješe.

"Nije primjereno da u 21. vijeku ljudima curi kanalizacija ispred kuća. Ovo nije prvi takav slučaj, a s obzirom da Općina u budžetu nema sredstva namijenjenih za ove svrhe, ono što mi možemo uraditi je da, u slučaju da Vodovod i kanalizacija to ne može riješiti, načelnik novcem iz rezervi riješi problem", kazao je Aljić.

Prema prvim procjenama, za sanaciju u Ramića Banji potrebno je 2.000 do 3.000 KM, ističe Aljić.

"Mi u Starom Gradu imamo akutni problem zbog dotrajalosti infrastrukture Vodovoda i kanalizacije i nadamo se da će oni uskoro dobiti kredit i to riješiti. Često nam se dešava da zbog toga bude uništeno i ono što je opština asfaltirala, pa su građani nezadovoljni", navodi Aljić.