{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Banjoj Luci nagrada za promociju prava nacionalnih manjina

F
14.11.2007. u 15:29
0
0
Banjoj Luci nagrada za promociju prava nacionalnih manjina
0
Banjoj Luci nagrada za promociju prava nacionalnih manjina
Gradu Banjoj Luci odlukom Evropske komisije dodijeljena je nagrada za promociju prava nacionalnih manjina i odnosa prema njima.
Gradonačelniku Dragoljubu Davidoviću 20. novembra na kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Evrope u Strazburu bit će uručeno ovo priznanje za rezultate ostvarene u organizovanju i zaštiti nacionalnih manjina u gradu Banjoj Luci, saopćeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću u Administrativnoj službi Grada Banja Luka.

Banja Luka je konkurirala projektom “Odnos Grada prema nacionalnim manjinama s fokusom na socijalnom uključivanju Roma”, koji podrazumijeva poboljšanje obrazovnih uvjeta, poboljšanje uvjeta za odvijanje kulturnih i sportskih aktivnosti te stanovanja.

Grad Banja Luka je dodijelilo i sanirao prostor za Klub nacionalnih manjina i prostor za potrebe Udruženja Roma “Veseli brijeg” Banja Luka u istoimenom naselju.

Redovno su planirani i iznosi u budžetu Grada za finansijsku podršku u realizaciji planova udruženja nacionalih manjina, kojih u Banjoj Luci ima 11, a sve s ciljem da svaka nacionalna manjina radi na očuvanju svoje kulture, tradicije i običaja.

Također, Banja Luka je jedina lokalna zajednica u BiH koja ima posebno odjeljenje koje se bavi pitanjima nacionalnih manjina, saopćeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: