Komentari (32)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kako su ovi klixovci ograniceni! Hajde, voljela bih vas ovako vidjeti, mogu misliti, ne znate ni svoj maternji jezik kako treba a kamoli neki strani! Pa sta ako uci grcki koji se koristi samo u Grckoj a ne njemacki (ili koji vec)?Kazu narodski, vrijedis onoliko koliko jezika znas. I meni je licno njemacki ruzan jezik ali se mora usavrsavati jer je dominantan svugdje, a danas se svugdje podrazumjeva da znas engleski
Preporuka za one koji zele nauciti neki jezik brze nego standardnim bubanjem: Tim Ferriss - How to learn any language (ggl.)
Jbte ako znas spanski savladat ces portugalski vrlo brzo. Imam prijatelja meksikanca i prijateljicu iz portugala ona na svom on na spanskom i pricaju. Sto se momka tice dobro je! Ali poznam covjeka prica aktivno sest ili sedam jezika.
Samo uci druze, da slusas ove sa klixa sad bi sjedio za kompjuterom i omalovazavao neciji trud sa komentarima.
sto vise znas vise vrijedis...i mamu poslusaj, pametno ti zbori.
Kako mudar odabir jezika, pogotovo grcki? Ucis iz prve ruke kako bankrotirati i jebat mater drzavi uzduz i poprijeko ili kako za*** drzavu, a da te ne otkriju. Danas jedino magarac uci grcki. Zato si na kraju i zavrsio u primitivnoj seljackoj Bluci.
Da nece mozda bosnjacki da uci?
Mama mi je stalno govorila uči njemački ------------------------- Mama ti je pametna zena. Njemacki je danas u Europi najvazniji jezik i treba ga se uciti prije nego bilo koji drugi jezik, cak i engleski. U biti njemacki, engleski i francuski za Europu, za svijet kineski i engleski.
Cuj grcki jezik? Sta ces s njim? Uciti kako bankrotirati? Citati VaruFAKERA (Yánis Varoufákis) i njegove nebuloze koje krmcima naplacuje?
Svaka čast Sjedi koji si broj u dnevniku