Dječije carstvo Mikrofin
11

FOTO / Banjalučki mališani u gradskom parku ukrašavali vaskršnja jaja

Piše: D. T.
U banjalučkom centralnom parku Petar Kočić danas je, u organizaciji Udruženja Kultart, organizovana radionica ukrašavanja vaskršnjih jaja kojoj su prisustvovali brojni mališani iz grada na Vrbasu.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Radionica je organizovana u sklopu predstojeće kulturno-prosvjetne manifestacije Dječije carstvo Mikrofin, čiji je pokrovitelj Grad Banja Luka.

"U vrtiću najviše volim crtati, pa sam i danas došao u park da crtam na šarenim jajima", kratko je rekao za portal Klix.ba jedan od mališana, koji je bio okupiran ukrašavanjem vaskršnjeg jajeta te nije obraćao veliku pažnju na novinarska pitanja.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Banjalučkim mališanima su se u parku pridružili i nešto stariji stanovnici grada na Vrbasu, koji su im pružali podršku i davali savjete u literarnom izražavanju.

Prema najavama Udruženja Kultart, današnja radionica je uvod za 17. april, kada je zakazano svečano otvaranje manifestacije Dječije carstvo Mikrofin.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Tada će u programu pod nazivom Banja Luka dječija je luka, u parku Petar Kočić, nastupiti djeca iz banjalučkih vrtića i osnovnih škola.

Mališanima će se, prema najavama, pridružiti dječiji pjesnici, klovn Arsa s Marsa, glumci Šarene radionice, Dječiji ansambl Kulturno-umjetničkog društva Čajavec te brojne banjalučke plesne grupe i pjevači.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
"Glavni dio manifestacije je planiran za 18. april, kada u grad na Vrbasu stižu finalisti Festivala dječije poezije iz BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Makedonije", najavili su organizatori manifestacije.

Osmijesi, koji su se tokom otvaranja današnje radionice u Banjoj Luci mogli vidjeti na dječijim licima, obećavaju da banjalučke mališane i njihove goste u narednim danima očekuje puno radosti, pjesme i druženja.