|

Banjalučki hirurg pozitivan na koronavirus, infekcija nije nastala na UKC RS

Banjalučki hirurg pozitivan na koronavirus, infekcija nije nastala na UKC RS
46
F
FENA
24.3.2020. u 11:10
5
komentara
46

dijeljenja
Banjalučki hirurg pozitivan na koronavirus, infekcija nije nastala na UKC RS Foto: Klix.ba
Hirurg iz Banje Luke pozitivan je na koronavirus, ali infekcija nije nastala u zdravstvenoj ustanovi, rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske (RS) Alen Šeranić.
Taj zdravstveni radnik je, kaže, jedan dan radio u Univerzitetsko kliničkom centru Banja Luka.

"Provode se sve procedure koje smo radili s osobom koju smo evidentirali u Kliničkom centru da je bila pozitivna na koronavirus", rekao je Šeranić.

Trenutno se na odjelu Klinike za infektivne bolesti Univerzitetsko kliničkog centra Banja Luka nalazi 11 osoba, od kojih je devet sa srednje teškom do teškom kliničkom slikom, dok je jedna osoba sa težom kliničkom slikom i jedna priključena na respirator.

Šeranić je rekao da se prati njihovo zdravstveno stanje.

Potvrdio je da je od jučer karantin u Gradišci prošlo 46 osoba, od koji je 45 bilo dobrog zdravstvenog stanja i danas će biti upućeni svojim lokalnom zajednicama, u karatin ili u kućnu izolaciju.

"Jedna osoba je upućena u bolnicu u Gradišku, s obzirom da dolazi iz Italije i žalila se na simptome bolesti", rekao je Šeranić.

Dodao je da je naredni korak stavljanje u potpunu funkciju karantina u Brodu i Šamcu.

U tom bh. entitetu registrovano je 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom, čime se ukupan broj povećao na 103, potvrdio je entitetski ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...