BiH
0

Banjalučki alpinisti u pohodu na najviši vrh Južne Amerike

FENA
(Foto: SRNA)
(Foto: SRNA)
Nakon što su osvojili najviše vrhove Evrope i Afrike - Elbrus i Kilimandžaro, članovi Planinarsko-alpinističkog kluba "Samit“ iz Banje Luke, Miroslav Trivić i Miroslav Bundalo, kreću u ekspediciju osvajanja Akonkagve, najvišeg vrha Južne Amerike.

Tim povodom, danas je Trivića i Bundala primio gradonačelnik Banje Luke Slobodan Gavranović te potvrdio da je Grad podržao alpiniste u organizaciji njihovog pohoda na Akonkagvu.

Gavranović je Bundalu i Triviću uručio zastavu Grada Banja Luka i izrazio nadu da će se ona uskoro zavihoriti na najvišem vrhu Južne Amerike.

Alpinist Miroslav Bundalo je kazao da su završene pripreme i da su potpuno spremni za put u Argentinu i uspon na Akonkagvu.

Priznao je da je Akonkagva dosad najozbiljniji „ispit“, a o težini ekspedicije može da posvjedoči i činjenica da se na vrhu planine, na visini od 6.962 metra, temperatura spušta i do minus 40 stepeni celzija.

Alpinisti na put kreću danas, a pohod na najviši vrh Južne Amerike, je dio projekta "Sedam vrhova“, koji podrazumijeva osvajanje najviših vrhova na sedam kontinenata.