Nepropisno parkiranje
2

Banjalučka policija privela poslanicu NSRS Zorku Andrić, NDP optužio Lukača za odmazdu

Klix.ba
Zorka Andrić (Foto: SRNA)
Zorka Andrić (Foto: SRNA)
Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka danas su priveli poslanicu Narodne skupštine RS i kandidatkinju za Parlamentarnu skupštinu BiH Zorku Andrić nakon što je nepropisno parkirala vozilo na trotoar i vrijeđala policajce.

Kako je saopćeno iz PU Banja Luka, policijski službenici su uočili nepopisno parkiran Peugeot koji je u njenom vlasništvu. Kada su radnici park službe krenuli uklanjati, Andrić je, kako kažu, ometala i spriječavala izvršenje radnje i oglušila se na zakonito izdato naređenje.

"Tom prilikom je narušila javni red i mir i bezobzirnim ponašanjem i vrijeđanjem policijskih službenika, zbog čega je lišena slobode. Uručen joj je prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz člana 8. i 24. Zakona o javnom redu i miru RS, kao i člana 73. Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH, nakon čega je otpuštena iz službenih prostorija", navodi se u saopćenju PU Banja Luka.

Iz NDP-a, stranke čija je Andrić članica, saopćeno je kako je ona uhapšena u prisustvu svog sina, te su ovaj postupak MUP-a RS nazvali sramnim.

"Imamo razloga da sumnjamo da iza svega, kao neposredan motiv, stoji jučerašnje obraćanje predsjednika NDP-a Dragana Čavića, koji je na vrlo jasan način, lakrdiju od press konferencije ministra Lukača okarakterisao kao cirkus. Ovakva vrsta političke odmazde svojstvena je načinu na koji ministar Lukač, kao visoki funkcioner SNSD-a, vodi MUP zadnjih nekoliko godina", navodi se između ostalog u saopćenju NDP-a.