|

Banjalučka policija ponovo progoni članove grupe "Pravda za Davida"

Banjalučka policija ponovo progoni članove grupe "Pravda za Davida"
0
Piše: M. N.
30.5.2019. u 08:09
13
komentara
0

dijeljenja
Banjalučka policija ponovo progoni članove grupe "Pravda za Davida"
Članovi grupe "Pravda za Davida", koji se već 248 dana okupljaju ispred Hrama Hrista Spasitelja, ponovo su na meti vlasti i policije u Banjoj Luci.
Prisutne legitimišu, privode i podnose prekršajne prijave zbog remećenja javnog reda i mira ako drže nešto u rukama s bilo kakvom porukom, čak i ako je riječ o Davidovom srcu.

Djean L. je jučer dobio prekršajni nalog u kojem se navodi da je na platou ispred Hrama narušio javni red i mir jer je s podignutom pesnicom u zraku uzvikivao "Pravda za Davida" i "Pravda", što je, kako navode, izazvalo uznemiravanje i negodovanje prolaznika.

Vlado P. je ispitan nakon što mu je uručen prekršajni nalog iz istih razloga, a u "svrhu dokaza" od njega je oduzet transparent na kojem je pisalo "Tegeltija ostavka". Privedena je i ženska osoba koja je držala isti transparent, a dan ranije (27. maja 2019.) je legitimisana jer je nosila Davidovo srce od papira.U međuvremenu je stigao i poziv Daliboru Saviću, koji je hapšen nekoliko puta krajem prošle godine i zlostavljan (za što je objavio snimke), za suđenje 6. juna od 11 sati u Osnovnom sudu Banja Luka. Terete ga za narušavanje javnog reda i mira. I ovaj postupak će biti završen ekspresno jer će na istom pretresu biti saslušan on i njegovi svjedoci te će se utvrditi da li je kriv.

"Ovo je demokratska država, valjda imamo pravo da iskažemo nezadovoljstvo, ali očito u Banjoj Luci ne misle tako. Postali smo geto. Ali nećemo odsutati. Istina i pravda", rekla nam je jedna od članica grupe "Pravda za Davida".
Prijavi grešku


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...