{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Banjalučka parodija: Posljednji pozdrav McDonald'sovom hamburgeru

Piše: G. D./Klix.ba
21.2.2015. u 12:59
1.558
171
Banjalučka parodija: Posljednji pozdrav McDonald'sovom hamburgeru
1.558
Grupa mladih entuzijasta danas je u centru Banje Luke, ispred objekta u kojem je donedavno bio smješten jedini McDonald's u RS-u, održala performans "Posljednji pozdrav iz Banje Luke", na kojem su htjeli sarkastično da se oproste od hamburgera, burgera, čizburgera, pomfrita i milk-shakeova.
U zaštitnim odijelima i maskama, koji predstavljaju svojevrsnu parodiju na uniforme protiv radijacije, studenti Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci su prolaznicima predstavili hamburger koji je kupljen 17. novembra 2012. godine, u noći kada je otvoren resotran McDonald'sa u Banjoj Luci.

"Iste večeri smo kupili burek i ćevape i posmatrali smo biohemijske promjene koje se dešavaju na hrani. I dok su burek i ćevapi nakon sedam dana počeli da se raspadaju i da smrde, hamburgeru se to ni do danas nije dogodilo. On je i danas 'živ', kao što može da se vidi. Ostali smo zapanjeni kada smo vidjeli da se proces razgradnje, primjetan na bureku i ćevapima, a koji se mnanifestuje kroz pojavu plijesni i buđi, uopšte ne pojavljuje na hamburgeru", rekla je Dušla Kudra.

Ona je dodala da kupljeni hamburger tokom dvije godine uopšte nije počeo da smrdi i da je to odličan pokazatelj da sastojci koji se u njemu nalaze ne mogu biti prirodnog porijekla.

"Zahvalni smo građanima Banje Luke što su se oduprli ovoj globalnoj korporaciji i što su, uprkos svemu, ostali privrženi tradicionalnim jelima. Isto smo uradili i kada je McDonald's otvaran, jer su mnogi pomislili da je dobro što u Banju Luku dolazi nešto veliko i poznato, a mi smo htjeli da pokažemo i drugu stranu te medalje", dodala je Kudra.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: