U 14:30 sati
83

Banjalučani u ponedjeljak protestuju pred Okružnim tužilaštvom, traže "istinu za Davida"

Piše: M. N.
Članovi grupe "Pravda za Davida" okupit će se u ponedjeljak, 20. augusta, ispred Okružnog tužilaštva Banja Luka kako bi tražili rezultate istrage u vezi slučaja stradanja Davida Dragičevića. Skup počinje u 14:30 sati.

Davidov otac Davor kazao je kako žele vidjeti šta i kako rade, te poručio da će na vrata institucija vrlo brzo pokucati obrazovaniji i pametniji ljudi koji nisu potkupljivi i imaju čast i dostojanstvo.

"Institucije služe da provode red i zakon. Ja i grupa Pravda za Davida 145 dana to nismo dobili od ovih institucija. Svi mi smo branioci ove države i institucija, oni ih ruše i prodaju odavno. Ko je toliko bitan, bitniji od države i institucija? Koje su to ubice da ih kriju?", rekao je Dragičević.

Istakao je kako niti jedan od podataka koji su izneseni na konferenciji 26. marta nije tačan. Pokazao je fotografije s mjesta uviđaja nakon što je Davidovo tijelo izvučeno. Na njima se vide podlivi na čelu i rana.

"Ovo nije ubistvo, ovo su lakše tjelesne povrede. Ali to su monstrumi, to su ubice. Ubili ste ga, imam svjedoke. Nečasni pripadnici MUP-a su oteli, masakrirali, silovali i ubili Davida Dragičevića. Svi koji su se oglasili za mene su saučesnici i ubice u predmetu organizovanog ubistva Davida Dragičevića", kazao je Davor.