Odgođena sahrana
33

Banjalučani se ponovo okupili za Davida: Djecu vam oprostiti nećemo

Piše: M. N.
Nekoliko stotina Banjalučana okupilo se i danas na Trgu Krajine kako bi odali počast stradalom Davidu Dragičeviću i poručili da će se boriti do kraja za istinu. Podrška pokretu "Pravda za Davida" stiže iz mnogih gradova koji će skupove podrške održati u srijedu.

Davidovi prijatelji i porodica tvrde da je on ubijen, odnosno pretučen, a potom bačen u rijeku. Otac Zoran kazao je kako ima snimke nadzornih kamera koji potvrđuju da je njegov sin pretučen, te prijeteće poruke koje je dobijao prije smrti.

Danas je saopćeno kako se sahrana odgađa do daljnjeg iako je trebala biti održana u srijedu, a nakon što su porodicu Dragičević posjetili ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač i predsjednik RS-a Milorad Dodik. Obećano je da će biti urađena još jedna obdukcija, da će se u istragu uključiti novi tim ljudi, te da će sve činjenice biti objavljivane javno i saopćene porodici.

Davidovi roditelji, prijatelji i sugrađani zapalili su svijeće i u tišini se pomolili za mladića koji je imao 21 godinu. Uz svijeće u obliku srca, postavljeni su plakati na kojima piše "Djecu vam oprostiti nećemo" i "Mrtva usta ne govore. Zato smo mi tu! Stidite li se bar zbog svoje djece?".

"Krivci za smrt mog sina se moraju pronaći. Sto posto sam siguran da se moje dijete nije ubilo. Pozivam sve građane Banje Luke da se jave ukoliko imaju neku informaciju, kakva god da je", rekao je otac Davor plačući.

Za srijedu su najavljena okupljanja i u Prijedoru, Mrkonjić Gradu i Prnjavoru.