"Ko je ubio Davida?"
522

Banjalučani se okupili ispred Policijske uprave nakon što je napadnut Davor Dragičević

Piše: M. N.
Foto: Srpskainfo
Foto: Srpskainfo
Građani Banje Luke koji su bili okupljeni 178. dan na Trgu Krajine tražeći istinu i pravdu za Davida, došli su večeras ispred Policijske uprave Banja Luka nakon što je nepoznati muškarac zaprijetio danas Davoru Dragičeviću smrću i povukao ga za ruku.

Građani su odmah nakon napada prekinuli skup i glavnom ulicom krenuli u pravcu PU Banja Luka uzvikujući "Koje ubio Davida?".

Prema riječima okupljenih i Davora, policija je okrenula glavu kada ga je muškarac napao.

"Da mi nismo reagovali pripadnici MUP-a RS ne bi reagovali, kao što nisu reagovali kada su oteli Davida i ubili ga u onim prostorijama (pokazao na zgradu PU). Dosta je, ovo je kraj. Ostajemo ovdje dok sve i jedan saučesnik i ubica ne budu privedeni", kazao je Davor i pozvao građane da mu se pridruže u borbi za istinu i pravdi.

Poručio je kako će donijeti deke, hranu i šatore, ali da neće otići. Okupljeni uzvikuju "Ko je ubio Davida?" i "Ko je napao Davora?", te pjevaju pjesmu koju je napisao David "Klinac u getu".

Veliki broj policijskih službenika osigurava mjesto, a u pripravnosti su i specijalne snage MUP-a RS.

Davor je razgovarao s jednim od službenika i pokazao ožiljke koje je zadobio od ranjavanja u ratu izrazivši još jednom ogorčenost da mu je, kako je rekao, država za koju se borio ubila sina.

Okupljeni su poručili ponovo da neće biti izbora dok se ovaj slučaj ne riješi.

"Ne idemo odavde. Ustajte narode BiH protiv zločinaca i ubica. Kada riješe ubistva Davida Dragičevića, Dženana Memića i ostale djece onda ćemo razgovarati", poručio je Davor.