Puste želje?
606

Banjalučani potpisuju peticiju protiv ulaska BiH u NATO

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
U centru Banje Luke danas je upriličeno prikupljanje potpisa građana koji ne žele ulazak Republike Srpske, odnosno BiH u NATO.

Na Trgu Krajine danas je organizovano prikupljanje potpisa za upućivanje inicijative prema nadležnim institucijama koje bi izradile zakon kojim bi bio spriječen ulazak Republike Srpske u NATO.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Ipak, organizatori ne žele komentirati činjenicu da entitet svakako ne može u NATO, već je država BiH ta koja može ili ne mora ući u NATO. Shodno ranijim odlukama BiH želi u NATO, ali je Programom reformi usvojenim prošle godine definisano da će se tražiti potpuni konsenzus svih u BiH.

"RS neće u NATO. Dođite i dajte svoj potpis za građansku inicijativu za izradu zakona kojim bi se spriječio ulazak u NATO", poručili su organizatori.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Pozivu se uglavnom odazivaju stariji građani Banja Luke, a organizator je Srpski narodni pokret "Izbor je naš" čiji je predsjednik Dane Čanković koji je u ranijim izjavama za medije kazao kako nadležnim institucijama u RS žele dostaviti mišljenje građana o ulasku u NATO.

Prikupljanje potpisa organizovano je i u julu prošle godine.