Užasavajuće
27

Banja Luka: Uposlenik bolnice uhapšen zbog sumnje da je izvršio "obljubu nad nemoćnom osobom"

S. H.
U Banjoj Luci je jutros uhapšena osoba zbog sumnje,a nakon prijave medicinskih sesatra da je izvršio obljubu nad nemoćnom osobom.

"Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo lišeno je slobode lice inicijala D.G. U koordinaciji sa Okružnim javnim tužilaštvom Banja Luka preduzima se niz operativnih i istražnih radnji u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti krivičnog djela", saopćila je PU Banjaluka.

Reagirali su i iz Univerzitetskog kliničkog centra u Banjoj Luci.

"Dana 20. januara 2020. godine u jutarnjim časovima Poslovodstvo Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske je od strane dežurnog osoblja obaviješteno da postoje sumnje da se naš uposlenik ponašao neetično prema pacijentu, te je o tome odmah obavijestilo nadležne organe Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske kako bi se navedeni slučaj detaljno ispitao", saopćeno je iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Naglašavaju da ta ustanova maksimalno stoji na raspolaganju nadležnim institucijama u cilju utvrđivanja pune istine i eventualne odgovornosti.

"Poslovodstvo UKC RS će prema odgovornoj osobi preduzeti sve zakonom predviđene mjere. Posebno ističemo da je za nas pacijent 'svetinja', te da preduzimamo sve da se zaštiti njegova ličnost i integritet", navodi se u saopćenju..