BiH
0

Banja Luka: Uhapšeni dileri, oduzeto 1.200 grama heroina

FENA
Banjalučka policija uhapsila je organiziranu grupu osoba koje su vršile nabavku i preprodaju heroina, marihuane i kokaina, na području Banja Luke, Gradiške i Laktaša.

U okviru navedenih aktivnosti lišeno je slobode sedam osoba i to: B.P. (1960.), D.P. (1976.), D.P. (1936.), D.S. (1981.), D.D. (1978.) svi iz Gradiške, zatim D.M. (1983.) iz Laktaša, i D.M. (1977.) iz Banje Luke, a izvršeni su pretresi više stambenih jedinica koje navedene osobe koriste.

Prilikom pretresa pronađeno je oko 1.200 grama brutomase smeđeg praha koja asocira na heroin, dva grama bijelog praha koji asocira na kokain, pištolj kalibra 7,65 mm s okvirom i mecima, više mobilnih telefona i SIM kartica, automatska puška s okvirom i mecima, digitalna vaga, znatna količina zelene biljne materije koja po svojim morfološkim karakteristikama asocira na marihuanu.

Nakon kriminalističke obrade, 25. maja, uz izvještaj o počinjenim djelima neovlaštena proizvodnja i promet droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija uhapšeni su i predati Okružnom tužilaštvu, dok je D.P. (1936.) pušten na slobodu.

Oduzeti predmeti su uz izvještaj o postupanju po naredbi za pretres dostavljeni Osnovnom sudu u Banjoj Luci.