{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Banja Luka treba biti primjer drugim lokalnim zajednicama

F
15.6.2007. u 13:50
0
0
Banja Luka treba biti primjer drugim lokalnim zajednicama
0
Banja Luka treba biti primjer drugim lokalnim zajednicama
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović kazao je u petak da Banja Luka mora biti primjer svim drugim lokalnim zajednicama u našoj zemlji.
On je tokom posjete i razgovora s predstavnicima banjalučkih vlasti istaknuo da organi u BiH na svim nivoima moraju omogućiti da se lokalne zajednice razvijaju, a ne da se donose "određeni zakoni" čija će provedba sprečavati brži razvoj lokalnih zajednica.

Ističući da je Banja Luka po svim elementima jedna od najrazvijenijih lokalnih zajednica u BiH, Radmanović je kazao "da ako se sve lokalne zajednice ugledaju na Banju Luku, i to kako ona rješava probleme, BiH može ići u Evropsku uniju (EU), što je želja svih nas, jer Banja Luka ovako kako je razvijena po svim elementima već pripada EU-u".

Razvoj Banja Luke, kako je naveo, treba zahvaliti sadašnjim lokalnim vlastima čijom zaslugom taj grad pravi krupne korake naprijed za razliku od drugih lokalnih zajednica u BiH.

"Banja Luka se potpuno u pozitivnom smislu razlikuje od Sarajeva i od Mostara i svih drugih lokalnih zajednica u BiH", tvrdi Radmanović

Gradonačelnik Banja Luke Dragoljub Davidović kazao je novinarima da je upoznao predsjedavajućeg Predsjedništva BiH sa svim pozitivnim aktivnosti koje grad provodi, ali kako je naveo, i problemima koje ima ova lokalna zajednica, kao i sve druge u BiH, zbog nekih zakonskih rješenja koja se donose na nivou BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: