BiH
0

Banja Luka: Škola u Motikama spremna da primi i nove učenike

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Anton Kasipović obišao je danas područnu školu "Miloš Crnjanski" u banjalučkom naselju Motike koja je nakon rekonstrukcije, za koju je 90.000 KM obezbijedio Razvojni program RS, spremna da primi i nove učenike.

Kasipović je nakon obilaska škole izgrađene 1930. godine rekao je da objekat sada, nakon rekonstrukcije, nudi optimalne uslove za učenike i nastavnike.

"Imamo i neiskorištenog prostora, što znači da je sigurno da ćemo kvalitetnijom organizacijom upisnih područja u narednim godinama imati i više djece. Na taj način ćemo pomoći djeci da ne putuju", rekao je Kasipović novinarima nakon posjete školi.

On je dodao da ostaje još da se u jednoj od prostorija škole nabavi sto za stoni tenis, ali će i to ubrzo biti riješeno.

Direktor Osnovne škole "Miloš Crnjanski" Bojan Radulović rekao je da je prije rekonstrukcije školi prijetila opasnost od urušavanja međuspratne konstrukcije, ali je ovaj problem uspješno riješen.

Radulović je rekao da su 34 učenika, koja trenutno pohađaju područnu školu u Motikama, za vrijeme rekonstrukcije putovala na nastavu u Osnovnu školu "Georgi Stojkov Rakovski".