Performans u parku
2

Banja Luka: Šetači plesali pred očima entitetskih ministara

Piše: D. T.
(Foto: Klix.ba)
Nekoliko stotina građana Banje Luke i večeras se, 18 dan za redom, okupilo kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo zbog uništavanja zelenih površina u svom gradu, a današnji protest bio je jedan od najzanimljivijih do sada.

Okupljanje je, kao i prethodnih dana, počelo u 18 sati kod Starog hrasta, gdje su ispisivane parole i dijeljeni leci na kojima se pojašnjavaju razlozi mirnog okupljanja.

Nakon toga, formirana je kolona, koja je prošetala pored nekadašnjeg Picinog parka, te kroz centar grada prošla pored Palate predsjednika RS i zgrade Administrativne službe grada Banja Luka.

Šetači su se nakon toga uputili u centralni gradski park "Petar Kočić“, gdje su se pridružili djevojkama koje su vježbale aerobik na otvorenom.

Uz salve aplauza i već standardne povike "Park je naš“, banjalučkim Šetačima u tim trenucima pridružio se i veliki broj građana, koji se nalazio u parku.

Uz zaglušujuće zvuke pištaljki i povike "park je naš", više stotina građana je igralo i plesalo. Šetači su se u jednom trenutku potpuno izmiješali sa djevojkama koje su vježbale u prirodi i na taj način napravili jedan od najzanimljivijih performansa do sada.

Sve to imali su priliku da vide visoki funkcioner SNSD-a i ministar zdravlja u Vladi RS Ranko Škrbić, entitetska ministrica sporta i omladine Nada Tešanović, te načelnica Odjeljenja za društvene djelatnosti Administrativne službe grada Banja Luka Ljiljana Radovanović.

Fotograf portala Klix.ba snimio je predstavnike entitetske i gradske vlasti kako posmatraju nezadovoljne građane, odnosno banjalučke Šetače koji već danima upućuju kritike na njihov račun.

Nezadovoljni Banjalučani nova okupljanja najavili su za sutra, ali i tokom predstojećeg vikenda, za kada su planirane brojne aktivnosti na otvorenom.