BiH
0

Banja Luka: Pretresi i privođenja u nastavku akcije Tesla

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Banja Luka, u koordinaciji sa Okružnim tužilaštvom Banja Luka, danas su u nastavku akcije Tesla, izvršili pretres većeg broja objekata, te lišili slobode veći broj osoba, potvrđeno je iz tog centra.

U nastavku akcije pronađen je i oduzet određen broj predmeta, a sve sa ciljem pronalaženja dokaza o izvršenim krivičnim djelima iz oblasti neovlašćenog korištenja električne energije, kao i drugih krivičnih djela.

Nakon završene kriminalističke obrade i po dokumentovanju predmeta, protiv osumnjičenih će biti dostavljen izvještaj Okružnom tužilaštvu Banja Luka.

Nezvanično, danas su privedeni radnici Elektrokrajine Jovo Milašinović, Nebojša Egić, Miljan Radoja, Goran Grahovac, Darko Malinić, Živko Šukalo, Aleksandar Pavlović i još dvije osobe.

Policija je 14. februara uhapsila 11 radnika Elektrokrajine zbog sumnje da su određenim privatnim subjektima umanjivali količinu utrošene električne energije od stvarno utrošene, a za te nezakonite radnje dobijali naknade.