{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Banja Luka pred energetskim kolapsom

F
10.2.2012. u 18:30
0
30
Banja Luka pred energetskim kolapsom
0
Banja Luka pred energetskim kolapsom
Banja Luka (Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com)
Banjalučka Elektrokrajina apelirala je na građane da racionalno koriste električnu energiju, dok su gradske vlasti na vanrednoj sjednici odobrile dodatna tri miliona KM za nabavku mazuta gradskoj Toplani.
Iz Elektrokrajine upozoravaju da je, u vrijeme ovih ekstremno niskih temperatura došlo do značajnog povećanja potrošnje električne energije, te da elektrodistributivna mreža nije dimenzionirana za ovako velika opterećenja te dolazi do preopterećenja i kvarova na opremi.

Elektrokrajina apelira na potrošače da ne troše električnu energiju za grijanje u vrijeme najvećih opterećenja (po danu i uveče do 22 sata) i da što više potrošnje prebace u sate iza ponoći.

I Banjalučka Toplana je, zbog novonastale situacije uzrokovane vremenskim neprilikama i niskim temperaturama, povećala isporuku toplotne energije tokom 24 sata, zbog čega je neophodno nabaviti dodatne zalihe mazuta.

Gradonačelnik Banje Luke Dragoljub Davidović izjavio je da je odluka Skupštine Grada o odobravanju dodatna tri miliona KM za to preduzeće - ad hok rješenje i sigurno će ih biti još tokom ove grijne sezone. Drugo je pitanje dugova Toplane zbog čega je imenovana komisija koja do kraja mjeseca treba da snimi ekonomsko-finansijsku situaciju u toplifikacionom sistemu grada, odnosno Toplani, i ukaže na moguće pravce za njegov razvoj i stabilizaciju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: