{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Banja Luka: Policija zasuta kamenjem upotrijebila suzavac

F
21.2.2008. u 14:55
0
0
Banja Luka: Policija zasuta kamenjem upotrijebila suzavac
0
Banja Luka: Policija zasuta kamenjem upotrijebila suzavac
Foto: Reuters
Veći broj banjalučkih srednjoškolaca i građana koji se danas, navodno, spontano okupio u Banjoj Luci protestujući zbog proglašenja nezavisnosti Kosova sukobio se s policijom u pokušaju da se probiju do Ureda američke ambasade u Banjoj Luci.
Na policiju koja je upotrijebila suzavce da ih rastjera bacali su kamenje i druge predmete. Svoj gnjev iskalili su i na novinarima, zapaljeni su i kontejneri, a pripadnici policije pokušavaju da privođenjem obuzdaju izgrednike koji uzvikuju parole podrške Kosovu i Srbiji.

Jedna grupa učesnika protesta se ipak probila prema Uredu američke ambasade i zasula ga kamenjem uz pogrdne riječi. Učesnici protesta, kojih je bilo više stotina, bili su i ispred zgrade Banskog dvora, gdje je sjedište predsjednika RS-a, a koji, kao i druge institucije danas čuvaju jake snage policije.

Nakon toga, srednjoškolci su se uputili ka njemačkom i francuskom konzulatu, u čemu ih je policija spriječila i zadržala ispred Narodnog pozorišta RS-a. Protestnici su se ponovo uputili na glavni banjalučki trg. Ovi protesti zvanično nisu bili najavljeni i nije poznato ko je zvanično njihov organizator.

Sam centar Banje Luke pun je policijskih snaga koje su raspoređene i pored konzulata u gradu.

Policija u Banjoj Luci hapsi učesnike današnjih protesta zbog proglašenja nezavisnosti Kosova, s kojima se sukobila nakon što su protesti prerasli u nemire.

Huligani koji su se nakon pokušaja da se probiju do Ureda američke ambasade, te do zgrade Vlade RS-a, u čemu su spriječeni, vratili u centar Banje Luke razbili su staklo na izlogu zlatare "Malbašić" u Gospodskoj ulici u Banjoj Luci i na buregdžinici u starom zanatskom centru.

Policija pokušava da razbije grupe demonstranata od kojih se neki i razilaze. Ima povrijeđenih i policajaca i učesnika ovih protesta za koje se ne zna ko je organizator.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: