Odgovor na napad
30

Banja Luka oblijepljena fotografijama ministra policije uz natpis "Opasan Lukač"

D. Be.
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Nepoznati banjalučki aktivisti postavili su sinoć na kapije dvorišta i stubove ulične rasvjete fotografije s likom ministra policije RS-a Dragana Lukača uz natpis "Opasan Lukač".
Ovaj čin dolazi kao odgovor na incident koji se prije dvije noći dogodio u Narodnoj skupštini RS-a, kada je Lukač fizički nasrnuo na Draška Stanivukovića.
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Foto: Čitatelj/Klix.ba

Iako je prijenos išao uživo i svi su imali priliku vidjeti kako entitetski ministar policije udara narodnog poslanika, Lukač je "izvrnuo" činjenice kazavši da je mladog Stanivukovića udario jer se navodno osjetio ugroženim.

Foto: Čitatelj/Klix.ba
Foto: Čitatelj/Klix.ba

"Stanivuković je prijeteći krenuo ka meni, ne znam s kojom namjerom, i mlateći rukama. Odgurnuo sam ga od sebe, to se vidi na snimku i tu nema nikakvih povreda, u namjeri da ga spriječim da me ugrozi. Šta treba da razmišljam kada čovjek pređe preko čitave sale i mlateći rukama priđe pred moju govornicu i unese mi se u facu? Treba da očekujem da me udari", kaže Lukač.

S druge strane, Draško Stanivuković je poručio da neće odustati od svoje borbe po cijenu života te je već najavio proteste za četvrtak u centru Banje Luke.