U centru grada
0

Banja Luka: Kiosci nestali zbog sigurnosti predsjednika RS

Piše: D. T.
Tri prodajna objekta, koja su se nalazila preko puta Palate predsjednika RS u centru Banje Luke uklonjeni su “iz sigurnosnih razloga”, potvrđeno je portalu Sarajevo-x.com u Administrativnoj službi grada Banja Luka.
Mjesto na kojem su bili kiosci (Foto: Sarajevo-x.com)
Mjesto na kojem su bili kiosci (Foto: Sarajevo-x.com)
Kako nam je rečeno, kiosci su premješteni na zahtjev Kabineta predsjednika RS, iz kojeg nije precizirano na koji način su oni ugrožavali sigurnost.

Preko puta Palate predsjednika RS nalazila su se dva kioska sa štampom i jedan u kojem su se prodavali slatkiši i prehrambeni proizvodi.

Ovi objekti godinama su se nalazili nadomak šetališta poznatog po imenu Parkić, a brojni Banjalučani ističu da im nije jasno zašto su i kako su kiosci predstavljali opasnost.

“Tu sam svako jutro prije kafe kupovao novine, ali stvarno ne znam zašto su kiosci izmješteni”, rekao nam je jedan Banjalučanin.

Kako je potvrđeno u banjalučkoj Administrativnoj službi, sva tri kioska premještena su na druge lokacije u centru grada.

Podsjećamo, prije nekoliko dana u neposrednoj blizini Palate predsjednika RS i izmještenih kioska gotovo preko noći je “nikao” novi park, koji su uredili radnici preduzeća Tamaris.