{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Banja luka: Intervencijom vatrogasaca spriječeni veći požari

F
27.7.2007. u 14:00
0
0
Banja luka: Intervencijom vatrogasaca spriječeni veći požari
0
Banja luka: Intervencijom vatrogasaca spriječeni veći požari
Banjalučka Vatrogasna jedinica intervenirala je na nekoliko lokacija u gradu tokom 26. na 27. juli. Prema izvještaju Odsjeka za civilnu zaštitu u Administrativnoj službi grada, požar je ugašen na prigradskim područjima u Vrbanji, Debeljacima, Kuljanima, Sokolovcu i Motikama.
Tri požara su ugašena i na području Mišinog Hana, te u ulici Nenada Kostića u krugu diskonta gdje su gorjele palete i u ulici Stepe Stepanovića gdje je nepažnjom građana zapaljen kontejner.

Blagovremenom intervencijom vatrogasaca požari su na vrijeme ugašeni, a prema nesavjesnim počiniocima bit će podnesene krivične prijave.

Podsjećamo, prema Zakonu o šumama RS-a zabranjeno je loženje vatre u šumi i na poljoprivrednom zemljištu na udaljenosti manjoj od 10 metara od ivice šume, te paljenje trave, otpadaka i ostalih materijala.

Za nepoštivanje ovih odredbi predviđene su novčane kazne: za pravne subjekte od 1.000 do 5.000, za odgovorne osobe u pravnom subjektu od 100 do 500 KM koliko iznosi i kazna za fizičke osoba.

Kazne su predviđene i za spaljivanje organskih ostataka poslije žetve usjeva i drugog otpada na poljoprivrednom zemljištu, te da se kreću od 200 do 1.200 za fizičke, odnosno 2.000 do 12.000 KM za pravne subjekte.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: