{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Banja luka: Intervencijom vatrogasaca spriječeni veći požari

F
27.7.2007. u 14:00
0
0
Banja luka: Intervencijom vatrogasaca spriječeni veći požari
0
Banja luka: Intervencijom vatrogasaca spriječeni veći požari
Banjalučka Vatrogasna jedinica intervenirala je na nekoliko lokacija u gradu tokom 26. na 27. juli. Prema izvještaju Odsjeka za civilnu zaštitu u Administrativnoj službi grada, požar je ugašen na prigradskim područjima u Vrbanji, Debeljacima, Kuljanima, Sokolovcu i Motikama.
Tri požara su ugašena i na području Mišinog Hana, te u ulici Nenada Kostića u krugu diskonta gdje su gorjele palete i u ulici Stepe Stepanovića gdje je nepažnjom građana zapaljen kontejner.

Blagovremenom intervencijom vatrogasaca požari su na vrijeme ugašeni, a prema nesavjesnim počiniocima bit će podnesene krivične prijave.

Podsjećamo, prema Zakonu o šumama RS-a zabranjeno je loženje vatre u šumi i na poljoprivrednom zemljištu na udaljenosti manjoj od 10 metara od ivice šume, te paljenje trave, otpadaka i ostalih materijala.

Za nepoštivanje ovih odredbi predviđene su novčane kazne: za pravne subjekte od 1.000 do 5.000, za odgovorne osobe u pravnom subjektu od 100 do 500 KM koliko iznosi i kazna za fizičke osoba.

Kazne su predviđene i za spaljivanje organskih ostataka poslije žetve usjeva i drugog otpada na poljoprivrednom zemljištu, te da se kreću od 200 do 1.200 za fizičke, odnosno 2.000 do 12.000 KM za pravne subjekte.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: