{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Banja Luka dobija novu sportsku dvoranu na mjestu devastiranog Šoping centra

20.3.2018. u 16:17
10
9
Banja Luka dobija novu sportsku dvoranu na mjestu devastiranog Šoping centra
10
Banja Luka dobija novu sportsku dvoranu na mjestu devastiranog Šoping centra
Na mjestu nekadašnjeg Šoping centra u Jevrejskoj ulici u Banjoj Luci, bit će izgrađena nova sportska dvorana.
Grad Banja Luka raspisat će u narednim danima tender za rekonstrukciju i prenamjenu ovog prostora, a izgradnja dvorane koštat će 1,02 miliona KM.

"Ovim će krenuti konkretna realizacija planova za promjenu namjene Šoping centra, najvećeg ovogodišnjeg projekta iz oblasti sportske infrastrukture. Pripreme za realizaciju ovog projekta otpočele su još prošle godine, raščišćavanjem vlasničkih odnosa i ulaskom mehanizacije koje je uklonila ostatke nekadašnjih poslovnih prostora", saopćeno je iz Grada Banja Luka.Prema projektu, predviđena je prenamjena ovog, sada devastiranog prostora u savremenu sportsku dvoranu u ukupnoj površini od 2.110 kvadratnih metara. Izabrani izvođač radova biće u obavezi da objekat završi u roku od šest mjeseci.

S obzirom na to da će tender biti raspisan u nekoliko narednih dana, očekuje se da pristigle ponude zainteresovanih kompanija trebale biti otvorene polovinom idućeg mjeseca.

"Kako je planirano, potrebna finansijska konstrukcija, procijenjena na 1.025.000 KM, bit će osigurana iz više eksternih izvora, uključujući i mogućnost djelimičnog učešća grada, i to u okviru ovogodišnje emisije gradskih obveznica. Ipak, najveći dio novca trebao bi biti osiguran mimo gradske kase", saopćeno je iz Grada Banja Luka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: