{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Banja Luka: Aviobomba iz Drugog svjetskog rata uklonjena iz rijeke Vrbas

F
27.9.2015. u 11:39
42
67
Banja Luka: Aviobomba iz Drugog svjetskog rata uklonjena iz rijeke Vrbas
42
Iz rijeke Vrbas u Banjoj Luci danas je uspješno uklonjena neeksplodirana aviobomba iz Drugog svjetskog rata teška 466 kilograma.
Foto: FENA
Foto: FENA


"Akcija je izvedena jutros od 09.00 do 11.00 sati, bez problema, potvrdio je na pres-konferenciji banjalučki gradonačelnik Slobodan Gavranović.

S obzirom da je riječ o bombi velike razorne snage, građani Banje Luke koji živi u rejonu od 400 metara od Gradskog mosta bili su pozvani da tokom akcije napuste stambene objekte zbog zabrane kretanja i boravka u zatvorenom i na otvorenom.

Procjenjuje se da u tim zonama živi više od 10.000 stanovnika, koji su se nakon uklanjanja bombe vratili u svoje domove.

Nakon vađenja iz Vrbasa, aviobomba iz Drugog svjetskog rata, engleske proizvodnje, mase 466 kilograma, uspješno je transportovana kroz Banju Luku, a bit će uništena na poligonu Manjača.

Gavranović je na pres-konferenciji napomenuo da na terenu tokom akcije nije bilo problema i da su imali potpunu saradnju građana.

Foto: FENA
Foto: FENA


I načelnik Centra javne bezbjednosti Banja Luka Boško Pandža rekao je da je u obezbjeđivanju prostora učestvovalo više od 350 pripadnika policije, 40 pripadnika Civilne zaštite i 15 deminera.

Pomoćnik direktora Uprave civilne zaštite Dragan Kos je rekao da je akcija izmještanja aviobombe završena i prije nego što su očekivali.

Kazao je da je to bila jedna od kompleksnijih akcija zbog gusto naseljene lokacije gdje je bila neeksplodirana bomba.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: