BiH
0

Bandić posjetio sarajevski SDP

FENA
Kantonalnu organizaciju Socijaldemokratske partije BiH (KO SDPBiH) danas je posjetio član Predsjedništva SDP-a Hrvatske i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i susreo se s predsjednikom KO SDPBiH i načelnikom Općine Novi Grad Damirom Hadžićem.

Hadžić je u obraćanju medijima izrazio zahvalnost SDP-u Hrvatske, Zagreba i Milanu Bandiću na iskazanoj podršci, posebno u duhu predstojećih lokalnih izbora u BiH.

«Pred nama su lokalni izbori na kojima SDP očekuje apsolutnu pobjedu kad je riječ o Sarajevu. Smatramo da smo dosadašnjim angažmanom na lokalnom nivou posebno posredstvom ljudi iz SDP-a pokazali da smo okrenuti čovjeku i za čovjeka», kazao je Hadžić.

«Posebno nam je bilo drago što možemo čuti iskustva čovjeka koji je postao jedan od najprepoznatljivijih brendova Hrvatske time što je uradio jako puno u Zagrebu i što postoji zajednički interes za uspostavljanjem još snažnije saradnje između SDP-a Zagreba i Sarajeva», dodao je Hadžić.

Bandić je kazao da rado dođe u Sarajevo u kojem se iz godine u godinu vide pomaci, optimizam, puno novih objekata i da grad ide naprijed.

Dodao je da među kolegama iz SDP-a posebno voli reći da socijaldemokracija znači solidarnost i osjetljivost za ljudsku svakodnevnicu, prije svega za one koji su zaboravljeni, napušteni i ugroženi, za one koji se nisu «snašli» u tranzicijskoj privatizacijskoj grabeži...

To je, prema njegovim riječima, zadaća svakog čovjeka, socijaldemokrate u nastojanju da doprinese rješavanju ljudskih problema i da se ljudima svakodnevnica učini boljom.

« Na tom tragu uvijek sam spreman sa svojim kolegama i kolegicama podijeliti razmišljanja i iskustva. Nema idealnih recepata, ali se mogu iskustva u upravljanju javnim poslovima dva glavna grada razmijeniti» kazao je Bandić.