{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bandić posjetio sarajevski SDP

F
20.8.2008. u 13:03
0
4
Bandić posjetio sarajevski SDP
0
Bandić posjetio sarajevski SDP
Kantonalnu organizaciju Socijaldemokratske partije BiH (KO SDPBiH) danas je posjetio član Predsjedništva SDP-a Hrvatske i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i susreo se s predsjednikom KO SDPBiH i načelnikom Općine Novi Grad Damirom Hadžićem.
Hadžić je u obraćanju medijima izrazio zahvalnost SDP-u Hrvatske, Zagreba i Milanu Bandiću na iskazanoj podršci, posebno u duhu predstojećih lokalnih izbora u BiH.

«Pred nama su lokalni izbori na kojima SDP očekuje apsolutnu pobjedu kad je riječ o Sarajevu. Smatramo da smo dosadašnjim angažmanom na lokalnom nivou posebno posredstvom ljudi iz SDP-a pokazali da smo okrenuti čovjeku i za čovjeka», kazao je Hadžić.

«Posebno nam je bilo drago što možemo čuti iskustva čovjeka koji je postao jedan od najprepoznatljivijih brendova Hrvatske time što je uradio jako puno u Zagrebu i što postoji zajednički interes za uspostavljanjem još snažnije saradnje između SDP-a Zagreba i Sarajeva», dodao je Hadžić.

Bandić je kazao da rado dođe u Sarajevo u kojem se iz godine u godinu vide pomaci, optimizam, puno novih objekata i da grad ide naprijed.

Dodao je da među kolegama iz SDP-a posebno voli reći da socijaldemokracija znači solidarnost i osjetljivost za ljudsku svakodnevnicu, prije svega za one koji su zaboravljeni, napušteni i ugroženi, za one koji se nisu «snašli» u tranzicijskoj privatizacijskoj grabeži...

To je, prema njegovim riječima, zadaća svakog čovjeka, socijaldemokrate u nastojanju da doprinese rješavanju ljudskih problema i da se ljudima svakodnevnica učini boljom.

« Na tom tragu uvijek sam spreman sa svojim kolegama i kolegicama podijeliti razmišljanja i iskustva. Nema idealnih recepata, ali se mogu iskustva u upravljanju javnim poslovima dva glavna grada razmijeniti» kazao je Bandić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: