Goražde i Čajniče
87

Balša Kajević proglašen učenikom generacije u dvije škole istovremeno

Piše: E. A.
(Foto: Klix.ba)
Završni koncert na sceni Centra za kulturu imali su diplomci Osnovne muzičke škole "Avdo Smailović". Nova generacija koja je uspješno okončala osnovno muzičko obrazovanje broji 23 učenika koji su proteklih godina u grad na Drini donijeli mnoštvo nagrada i diploma. Priredili su i brojne koncerte te učestvovali u obilježavanju značajnih događaja i datuma.

Na velikom koncertu, koji je došao kao kruna nezaboravnih sedam godina vježbanja i rada sa profesorima i nastavnicima škole, pridružili su im se školski hor, vokalni ansambl i orkestar, te učenici Ajlin Žepčan i Sani Bašić.

Izveli su djela svjetski poznatih kompozitora, a među najboljim učenicima istakli su se Vildana Bašić i Lejla Omerbegović, koje su ponijele titule ponosa generacije.

Za učenika generacije proglašen je dječak Balša Kajević, o kojem je Klix.ba već pisao. Riječ je o dječaku koji je sve do danas pohađao dvije škole u dva grada, u Čajniču i Goraždu. Balša je jednako ponos za muzičku školu u Goraždu, kao što je to i za školu u Čajniču koju je pohađao, s obzirom da je postigao rezultate vrijedne divljenja, brojne nagrade sa takmičenja u BiH, regionu te nagradu sa takmičenja u Gracu u Austriji.

Svi učenici OMŠ "Avdo Smailović" zaslužni su za izuzetan uspjeh postignut u ovoj školskoj godini, poručila je i Selma Verem, direktorica škole, s ponosom ističući da su učenici "Sunčane škole" sa takmičenja mladih muzičara u BiH, regionu i Evropi u Goražde donijeli šest prvih, četiri druge i tri treće nagrade.