{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bakljadom otvoreni skokovi sa Starog mosta

F
25.7.2009. u 11:29
0
4
Bakljadom otvoreni skokovi sa Starog mosta
0
Bakljadom otvoreni skokovi sa Starog mosta
Trodnevna tradicionalna manifestacija skokovi sa Starog mosta u Mostaru otvorena je sinoć, tačno u ponoć spektakularnom bakljadom.
U Neretvu su tačno u ponoć s bakljama skočila tri člana Kluba skakača u vodu "Mostari", ali najveće iznenađenje bio je skok profesionalnog kaskadera Đorđeta Stojčevskog, koji je ogrnut plaštom, poliven benzinom i zapaljen skočio u Neretvu.

Time su zvanično otvoreni 443. visinski skokovi sa Starog mosta u Mostaru, a čije održavanje organizira Klub skakača u vodu "Mostari" te Veležova navijačka grupa "Red Army".

Nakon otvaranja, održan je party na platou ispod Starog mosta. Na istom mjestu koncert će večeras održati mostarski bend Zoster, a u nedjelju grupa Dubioza kolektiv.

Samo takmičenje u skokovima sa Starog mosta održat će se u nedjelju s početkom u 17 sati, kada se očekuje nastup oko 90 skakača iz Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Srbije te Bosne i Hercegovine.

Skakači će se kao i do sada natjecati u dvije discipline: na noge i na glavu, a novost je što će po prvi put skokove ocjenjivati dva posebna žirija.

S preduzećem Hidroleketrane na Neretvi dogovoren je vodostaj rijeke tokom skokova, tako da će vodostaj Neretve biti uz ljetni minimum, uvećan za pola metra.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: